Technikai leírás / Technical
description


     A cukorvirág massza elkészítéséhez szükséges alapanyagok: tojásfehérje, porcukor, cmc por, glükóz szirup, kókuszzsír, étkezési zselatin.

     A virágok/díszek összeállításához szükséges anyagok: virágdrót, virágszalag, por és gél festék (nem ehető/nem mérgező), műanyag virágbibe, étel lakk.

     A cukormasszából a megfelelő kiszúró és szilikon formázó segítségével érem el a kívánt formát. Minden egyes szirmot külön-külön drótra építek, amelyet száradás után por, illetve gél festékkel ecset segítségével élethűvé színezem. A kész virág eléréséhez a drótokon lévő szirmokat virágszalaggal kötöm össze, majd enyhén gőzölöm.

     Az egyedi hengerekben lévő virágokat ragasztópisztollyal rögzítem.

     A dobozokban elhelyezkedő virágokat 4 cm vastag polilam habfóliába tűzöm.




Raw materials of gumpaste: egg-white, powdered sugar, cmc powder,  glucose syrup, coco fat, edible gelatin.

Supplies of assemblage: floral stem wire, florist tape, powder and  gel dye (non-edible/non-toxic), plastic flower stamen, food lacquer. 

The desired shape of gumpaste is reached by the help of cutters and  silicone veiners. Every single leaf is built on a separated wire that is  coloured with a brush by dust or gel dyestuff. To reach the complete flower  the wired leafs are set together by florist tape then slightly steamed.

 In the individual cylinder box the flower is fixed by glue.

In the boxes the flowers are stuck into a 4 cm thick polylam foam.